2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Asociaţiiile încearcă să sprijine familiile prin consiliere online

Data de 2 aprilie marchează, în întreaga lume, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. În această zi, la nivel mondial, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra afecțiunii care atinge 1% din populația globului.

02 Aprilie 2020, 16:13 (actualizat 02 Aprilie 2020, 17:44) |
#Ziua Internațională Conștientizare a Autismului
#Ziua Internațională Conștientizare a Autismului
#Ziua Internațională Conștientizare a Autismului, #de acasă

Asociaţia  Puzzle România  şi-a întrerupt activitatea de terapie, la fel ca sute de alte centre din ţară. În tot acest timp, membrii asociaţiei încearcă să sprijine familiile prin consiliere online. Specialiştii se străduiesc să le ofere părinţilor cele mai bune variante pentru ca aceştia să poată gestiona cu folos timpul pe care îl petrec alături de copiii lor şi a-l face cât mai plăcut cu putinţă.

Lupta fiecăruia continuă şi, în contextul pandemiei, devine din ce în ce mai grea. Şi asta pentru că schimbarea bruscă de rutină  este de 10 ori mai dificilă pentru familiile în care există  persoane cu tulburări din spectrul autist.

(w460) #Ziua Inte

Mihaela Stan - președinte Puzzle România: Prioritatea rămâne sănătatea și siguranța copiilor, a terapeuților, cât și grija față de familie. Deși este o perioadă provocatoare, suntem hotărâți să lucrăm împreună cu familia şi copilul. Încercăm să asigurăm permanenţa părinţilor, la telefon şi on line. Terapeuţii nostri lucrează, trimit fişe, fac planuri de intervenţie pentru situaţia fiecărui copil în parte pentru mediul de acasă.”

Specialiştii recomandă părinţilor ca, în perioada de izolare, să se joace foarte mult şi să îi implice pe copii în activităţile din gospodărie, ţinând cont de sfaturile şi indicaţiile lor.

Dincolo de povestea fiecărei familii, rămâne drama colectivă. Cei care trăiesc zi de zi sub stigmatul autismului au în continuare nevoie de solidaritatea noastră şi de ajutor.

"Să nu ne uite, să doneze , să susţină  centrele de terapie din zona lor şi să sprijine  familiile pe care le cunosc. Avem nevoie să ne sprijinim  unii pe alţii.  Pentru a avea unde să ne întoarcem şi să continuăm terapiile de recuperare", spune Mihaela Stan-preşedinte Puzzle România.

Un articol de Dana Rusu


 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI