2.000 de lei pentru trusoul nou-născutului ar urma să primească zeci de mii de mame din familii sărace

4 august 2021, 17:45

Pentru una din patru familii din România, bucuria de a avea un copil vine la pachet cu începutul unei lupte continue pentru supraviețuire. Ajutorul de  2.000 de lei pe care îl vrea să-l dea  Guvernul pentru trusoul nou-născutului va fi de mare ajutor.

Mamele cu venituri mici, cele care au fost victime ale violenței domestice ori se află în situații de risc sunt primele categorii vizate de acest program. Banii vor fi încărcați pe un card și vor putea fi folosiți timp de șase luni de la emiterea tichetului social, însă doar în magazinele în care se vând produse pentru bebeluși.

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Primăriile, organizațiile nonguvernamentale care au asemenea cazuri le pot trimite și noi finanțam achiziția acestui trusou pentru nou-născuți, 2 000 de lei, care pot fi folosiți strict pentru hăinuțe, pentru materiale, pentru mâncare, pentru bebeluși”.

45 de mii de trusouri pentru nou-născuți va da statul din această toamnă, potrivit proiectului pus în dezbatere de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă