197 de morți în Italia din cauza coronavirusului. Procentul deceselor în raport cu îmbolnăvirile este de aproape 5%, mult peste ce se întâmplă în alte părți, inclusiv în China

7 martie 2020, 15:21

A fost o adevărată vinere neagră în Italia, unde coronavirusul a făcut mai mulți morți decât în orice altă zi de la izbucnirea epidemiei în peninsulă.

Decedaţii aveau vârste cuprinse între 69 şi 95 de ani, aveau o stare de sănătate precară şi sufereau de alte afecţiuni.

Sunt în total 197 de decese, dar mai îngrijorător este că procentul morților în raport cu îmbolnăvirile este de aproape 5%, mult peste ce se întâmplă în alte părți, inclusiv în China.

Organizația Mondială a Sănătății a prezentat o foaie de parcurs pentru lupta împotriva epidemiei.

Cele două direcții principale sunt: găsirea unui vaccin şi dezvoltarea de tratamente.

Organizația Mondială a Sănătății a primit spre analiză, în vederea aprobării, 40 de teste de diagnostic și 20 de vaccinuri.

Sunt 12 decese și peste 200 de cazuri în SUA.

O situație specială este cu un vas de croazieră, în California. Peste două mii de oameni așteaptă la bord rezultatele testelor.

Donald Trump, preşedintele SUA: „Dacă ar ţine de mine, aş fi înclinat să-i las pe vas o perioadă, iar nava să fie folosită ca o bază, dar sunt multe persoane care văd lucrurile altfel. Ar prefera să-i bage în carantină pe uscat„.

Deocamdată, ca soluție de compromis, vasul va fi mutat într-un port care nu este folosit pentru activități comerciale.

Epidemia dă peste cap și activitățile publice.

În Austin, Texas, a fost anulat un important festival de muzică și arte vizuale, care se desfășoară fără întreupere de 34 de ani.

În Europa au fost deja anulate mai multe mari evenimente mari, printre care Congresul telefoniei mobile de la Barcelona, Salonul auto de la Geneva și Târgul de carte de la Londra.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite