19 români infectați la o fermă din Germania. Câţiva dintre ei au contactat redacţia Ştirilor TVR și spun că persoanele infectate, deşi cazate în containere separate, împart grupul sanitar cu ceilalţi

28 de români care lucrează la o fermă din vestul Angliei au fost testaţi pozitiv la SARS-Cov-2, ridicând la 58 numărul persoanelor infectate. Veşti proaste vin şi de la o fermă din Germania, unde 19 muncitori din 300 sunt infectaţi. Câţiva dintre culegătorii de aici au contactat redacţia Ştirilor TVR pentru a povesti că persoanele infectate, deşi cazate în containere separate, împart totuşi grupul sanitar cu ceilalţi muncitori.

21 Iulie 2020, 18:57 (actualizat 21 Iulie 2020, 20:18) Știrile TVR |

De la Ministerul de Externe, care a trimis la fermă o echipă consulară, aflăm că cei 19 români testați pozitiv sunt asimptomatici.

Muncitorii de la ferma de căpșuni din Swistal Momertzheim, cei al căror test a ieșit negativ, sunt nemulțumiți pentru că, spun ei, grupul sanitar este comun pentru toată lumea. În plus, li s-a promis că vor primi alimente, dar în cele trei zile de carantină nu au primit nimic.

La sfârșitul săptămânii trecute, toți cei 323 de muncitori au fost testați și 19 rezultate au fost pozitive. Totuși, toți angajații au intrat în carantină până la cea de a doua testare care ar urma să aibă loc joi. Unii și-au manifestat dorința de a se întoarce acasă

Ministerul Român de Externe precizează într-un comunicat că angajatorul și-a manifestat disponibilitatea de a suporta costurile de repatriere pentru persoanele ale căror rezultate vor fi negative și la a doua testare pentru Covid-19 și ale căror contracte de muncă expiră în perioada următoare.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI