19 pompieri români au intrat deja în acțiune în Franța. Tabăra pompierilor militari români, în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde se află și punctul de comandă al pompierilor francezi

19 dintre cei 77 de pompieri militari români dislocați în Franța, cu 4 autospeciale de stingere, au derulat vineri prima misiune în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franței, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

12 August 2022, 23:37 (actualizat 13 August 2022, 01:13) Știrile TVR |

Misiunile executate de pompierii români au constat în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafață de aproximativ 2,5 km pătrați.

Capacitatea de 10.000 l a mijloacelor tehnice utilizate a oferit eficiență sporită misiunilor, continuitate în intervenție și acoperirea în cele mai bune condiții a suprafeței afectate de incendii, precizează IGSU.

De la ora 21:10, tot personalul modulului a ajuns în baza de operații.

Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde este și Punctul de Comandă al omologilor francezi.

VEZI și Solidaritate europeană pentru stingerea incendiilor din Franța. Pompier român: "Suntem aici pentru a ajuta poporul francez, pe colegii noştri"

Pentru acțiunile din Franța, România a mobilizat 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulate de Guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI