19 persoane s-au înecat anul acesta în Marea Neagră. R. Arafat: Când îţi spune salvamarul ‘Nu intra în apă’ şi tu intri, ai o problemă

20 august 2017, 19:26

Steagurile roșii arborate pe plajele de la Marea Neagră nu i-au oprit în niciun fel pe cei excesiv de temerari  să se aventureze în valurile periculoase.

Şi marea a fost de multe ori agitată în această vară. Curenţii puternici erau extrem de periculoşi.

Salvamarii au fost la post, dar nu au putut să îi salveze pe toţi cei surprinşi de furia apei.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat  că bunul simţ ar trebui să fie suficient atunci când salvamarul le spune turiştilor să nu intre în apă.

„Îmi pare rău să o zic aşa, dar când îţi spune salvamarul ‘Nu intra în apă’  şi tu intri în apă, înseamnă că ai o problemă”, a subliniat Raed Arafat.

În urmă cu câteva zile, președintele Asociației Naționale a Salvamarilor propunea o măsură radicală – închiderea plajelor. Propunerea a generat însă proteste din partea turiștilor.

De la începutul sezonului, salvamarii au intervenit de aproape două mii de ori pentru salvarea turiștilor în pericol de înec. Aproape jumătate dintre intervenții au fost în zile cu steag roșu, care interzice scăldatul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite