18 tineri au fost reținuți în cadrul operațiunii „Ziua Z”. Procurorii DIICOT au căutat droguri de risc și mare risc în cămine

16 mai 2018, 08:15

ACTUALIZARE 18 tineri au fost reținuți miercuri seara de procurorii DIICOT Timișoara, pentru constituire de grup infracțional organizat si trafic de droguri. Audierile a zeci de studenti au durat mai bine de 12 ore. Mulți sunt studenți la Drept și Medicină în Timișoara. Nucleul rețelei, însă, este format din 8 studenți din Târgu Jiu, spun anchetatorii. Ei susțin că sunt două rețele care se aprovizionau reciproc. De cele mai multe ori, stupefiantele erau cumpărate de pe dark net. Procurorii DIICOT au făcut sute de percheziții în trei sferturi din țară. Au în lucru mari dosare de criminalitate organizată. E vorba de trafic de persoane, criminalitate informatica, evaziune fiscala, constrabandă, precum și infracțiuni cu violență- santaj, lipsire de libertate si tentativa de omor.

______________________________________

Zeci de studenți ridicați dimineață din Timișoara și Reșița urmează să ajungă în faţa procurorilor DIICOT. Mulți sunt studenți la facultățile de Drept și Medicină din Timișoara și ar face parte dintr-o rețea de trafic de droguri de mare risc.

Nucleul este format însă din 8 studenți din Târgu Jiu, potrivit anchetatorilor.

Ar fi vorba despre două rețele care se aprovizionau reciproc. De cele mai multe ori, stupefiantele erau cumpărate de pe darknet.

Operațiunea DIICOT vizează și dosare de trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă, precum și infracțiuni cu violență, șantaj, lipsire de libertate și tentativă de omor.

_______________________________________

ACTUALIZARE Perchezițiile s-au încheiat, iar o parte dintre suspecți sunt deja audiați de procurori, care au în vizor și consumatori.

ACTUALIZARE La cele 238 de percheziții participă 600 de polițiști. Sunt vizate 227 de persoane care vor ajunge la audieri în fața procurorilor DIICOT. Sunt 20 de dosare de criminalitate organizată, în care acuzațiile sunt de trafic de droguri de risc și mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă, infracțiuni cu violență, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de omor.

În vestul țării, au loc 45 de percheziții în Timișoara și 2 în Reșița.

Este vorba despre una dintre cele mai ample rețele de traficanți de droguri de risc și mare risc formate din studenți.

Cei mai mulți dintre suspecți sunt studenți din Tg. Jiu, studenți la Medicină și Drept.

Este vorba despre două filiere care se aprovizionau reciproc și care vindeau drogurile mai departe studenților.

Cele mai multe dintre droguri, canabis și ecstasy, erau cumpărate chiar de pe internet.

Nucleul acestei rețele este format din 8 studenți din Tg. Jiu. Aproximativ 50 de persoane vor ajunge în fața procurorilor DIICOT Timișoara. 90% dintre ei sunt studenți.

…………………………………………………………………………….

În cadrul operaţiunii ZIUA Z, sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcţiei au declanşat o amplă acţiune de combatere a fenomenului infracţional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş, Hunedoara, Timişoara, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti.

Acţiunile concertate ale procurorilor DIICOT declanşate miercuri la nivel naţional sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infracţiuni cu violenţă, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor, se mai arată în comunicat.

Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, inspectoratelor de poliţie judeţene şi luptători ai structurilor de intervenţii şi acţiuni speciale ale Poliţiei Române.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite