18 septembrie 2017, TAROM împlinește 63 de ani de la înființare

Compania TAROM - Transporturile Aeriene Române - a fost înfiinţată la 18 septembrie 1954, iar la câţiva ani după lansare, TAROM opera deja către aproape toate ţările europene. În 1966 TAROM a efectuat primul zbor peste Atlantic.

18 Septembrie 2017, 18:35 (actualizat 18 Septembrie 2017, 19:42) | Magda Manea |
TAROM / FOTO: TAROM

În 1969 a avut loc ocolul Pământului în 80 de ore de zbor pe o distanţă de 47.000 km, cu un avion IL-18, cu plecare din Bucureşti spre Delhi, Bangkok, Tokio, Honolul, Los Angeles, Ciudad de Mexico, New Zork, Las Palmas, Roma, Istanbul, Bucureşti.

În anul 1974 TAROM a realizat primul zbor către Sydney via Calcutta şi a introdus zboruri regulate spre New York şi Beijing.

În 1980, capacitatea de transport a companiei era dublă faţă de anul 1975 şi de zece ori mai mare faţă de anul înfiinţării. La acea dată, TAROM opera zboruri către 15 destinaţii interne. O nouă performanţă a fost atinsă în anul 1981, când s-a efectuat primul zbor fără escală pe o distanţă de 10.000 km între Bucureşti şi Bangkok. Decada anilor 1990 a marcat deschiderea unor noi rute spre Chicago, Calcutta, Milano, Chişinău, Delhi, Verona, Bologna, Salonic, München, Stuttgart şi altele.

În 25 iunie 2010, TAROM a aderat la SkyTeam, alianţa aeriană globală ce oferă pasagerilor membrilor săi acces la o reţea lărgită de destinaţii, mai multe frecvenţe şi conexiuni.

În prezent, TAROM opereaza peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.

Transportatorul României deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 23 de aeronave, şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993.

Compania TAROM este o companie modernă şi orientată către viitor, care protejează mediul implementând proceduri inovative pentru reducerea emisiilor de CO2.

"Datorăm longevitatea tuturor angajaților care au muncit cu pasiune, din suflet, pentru care acest loc de muncă a fost și este o parte frumoasă din viață. Forța TAROM vine din dragostea pentru aviație, pasiunea pentru meserie, din profesionalism și, nu în ultimul rând, din aprecierea arătată de pasagerii noştri. Este tot ceea ce ne trebuie pentru a merge mai departe și mai puternici.
Atfel, ne-am perfecționat pentru dumneavoastră, pasagerii noștri, pentru a vă oferi cele mai bune servicii, cele mai plăcute și sigure zboruri. Dorinţa noastră este de a fi şi mai buni în ceea ce facem pentru dumneavostră!
Vă mulţumim pentru că ne-aţi acordat şansa de a creşte împreună si că ne alegeți de fiecare dată!
La multi ani, TAROM!
"

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN DOCUMENTARE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI