18 noiembrie: Ziua europeană pentru protecţia copiilor împotriva exploatării şi abuzului sexual. Actorul Șerban Pavlu, invitat la o discuție cu elevii Colegiului Naţional „Ion Neculce”

Abuz sexual asupra minorilor. Arhivă
Abuz sexual asupra minorilor. Arhivă
18 noiembrie 2022, 21:15

Cu ocazia Zilei europene pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzului sexual, care se celebrează în fiecare an pe 18 noiembrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a organizat, în colaborare cu Colegiul Naţional „Ion Neculce”, o întâlnire cu elevii acestei instituţii de învăţământ.

Din partea Ministerului Public au participat procurorul general Gabriela Scutea şi Cătălin Andrei Popescu, adjunct al procurorului general, avându-l ca invitat pe actorul Şerban Pavlu, fost absolvent al Colegiului Naţional „Ion Neculce”.

Tema întâlnirii a fost conştientizarea pericolelor pe care le presupune navigarea în mediul online, în special pe reţelele de socializare, chat-rooms, gaming, aplicaţii de dating. De asemenea, s-a adus în discuție şi importanţa comunicării cu persoane apropiate în cazul situaţiilor periculoase care pot fi întâlnite.

Reprezentanţii Ministerului Public au prezentat perspectiva juridică asupra situaţiilor de risc, precum şi soluţiile pe care le au la îndemână victimele abuzurilor.

„Întărirea capacităţii de reacţie a procurorilor în ceea ce priveşte combaterea violului, a agresiunii sexuale şi a altor infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale contra minorilor constituie o prioritate pentru Ministerul Public. Investigarea infracţiunilor menţionate presupune o abordare tactică şi metodologică adecvată având în vedere dificultăţile de ordin probatoriu şi implicaţiile psihologice ale agresiunii asupra victimei. Subiectele abordate în cadrul întâlnirii cu elevii s-au încadrat în tematica stabilită de Consiliul Europei pentru a marca în acest an Ziua europeană pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzului sexual”, precizează Parchetul General.

În acelaşi sens, actorul Şerban Pavlu a enumerat tipologii de situaţii şi metode prin care se comit abuzurile sexuale împotriva copiilor şi adolescenţilor. Acesta le-a explicat elevilor cum pot fi abuzurile evitate și recunoscute.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite