18 apartamente distruse într-un incendiu violent la Gura Humorului. Cinci persoane au ajuns la spital, între care un copil de 4 ani

13 aprilie 2017, 08:42

Este cel mai mare incendiu la construcții civile din istoria județului Suceava, a precizat pentru Știrile TVR, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată. Iniţial, flăcările au afectat locuința de la mansardă construită din lemn, dar ulterior focul s-a extins. Incendiul a distrus 18 apartamente. Cinci persoane au ajuns la spital, între care un copil de 4 ani. Zece ore au intervenit pompierii pentru stingerea flăcărilor.

ORA 13:00 În acest moment, la locul în care a izbucnit incendiul se află o echipă formată din pompieri, criminaliști care încearcă să stabilească din ce cauză au izbucnit flăcările.

Zece ore au intervenit pompierii cu 16 autospeciale de stingere, trei autoscări, o ambulanță SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean. În total o suprafață de 800 de metri a ars, iar locatarii celor 18 apartamente distruse trebuie să-și găsească alte locuințe, chiar înainte de Paste, a transmis Steliana Orăşanu pentru Telejurnal.

ORA 08:00 Toți locatarii blocului au fost evacuaţi. Cinci dintre ei, inclusiv un copil, s-au intoxicat cu fum şi au fost transportati la spital. Doi oameni au facut atac de panică.

Pompierii încearcă de nouă ore să stingă flăcările. „Este cel mai mare incendiu la construcții civile din istoria județului Suceava”, a precizat pentru Telejurnalul de la ora 08:00, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată. El a subliniat că intervenția a fost una deosebit de grea din cauza materialului lemnos.

Iniţial, flăcările au afectat locuința dintr-o mansardă construită din lemn într-o scară de bloc, pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, iar ulterior focul s-a extins și la cealaltă scară aflată în apropiere.

La fața locului au acţionat 16 autospeciale de stingere, trei autoscări, o ambulanță SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean.

Anchetatorii încearcă să afle acum de la ce s-a aprins focul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă