17 turiști străini sunt în spital după accidentul din Salina Slănic Prahova. Operatorul de transport cere rezilierea contractului

2 aprilie 2018, 20:42

Directorul Salinei Slănic, Anghel Belea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că operatorul a înaintat Societăţii Naţionale a Sării o adresă prin care cere rezilierea contractului, care, însă, potrivit clauzelor, nu poate fi denunţat unilateral. Conform sursei citate, operatorul a invocat ancheta aflată în curs de desfăşurare după răsturnarea microbuzului cu turişti. Potrivit sursei citate, firma în cauză a asigurat transportul turiştilor în Salina Slănic cu microbuze încă din vara anului 2014, când liftul care cobora în subteran la 207 metri s-a defectat. Anghel Belea a precizat că marţi mina turistică va fi închisă pentru vizitare, urmând ca o serie de discuţii să aibă loc cu reprezentantul operatorului de transport pentru găsirea unor soluţii.

 

Mașina supraîncărcată s-a răsturnat într-un viraj cu toți cei 25 de turiști aflați la bord.

Din cei 25 de pasageri aflați în mașină, doar 17 au rămas internați peste noapte.

Conducerea Salinei Slănic Prahova nu a dorit să discute cu presa despre accidentul din mină.

Turiștii se plâng că microbuzele folosite pentru transportul în mine sunt adevărate capcane pe roți.

Conducerea companiei Salrom de care aparține salina de la Slănic Prahova susține totuși că microbuzele îndeplinesc toate condițiile tehnice.

Specialiștii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier verifică firma care asigura transportul în mină. Apropiații patronului susțin că acest contract este păgubos pentru companie, pentru că aerul coroziv din salină distruge mașinile.

SALROM SA plătește către firma de transport 65 de lei pentru fiecare cursă, dus-întors, în subteran, iar biletul de acces în Salina Slănic costă 20 de lei pentru un adult.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite