17 septembrie, Ziua Mondială a Siguranței Pacienților. „Siguranța cadrelor medicale înseamnă siguranța pacienților”

La 17 septembrie 2020, Organizația Mondială a Sănătății, partenerii internaționali și toate țările lumii sărbătoresc Ziua Mondială a Siguranței Pacienților. Tema acestui an este „Siguranța cadrelor medicale, o prioritate pentru siguranța pacientului”.

17 Septembrie 2020, 07:01 (actualizat 17 Septembrie 2020, 07:03) | Magda Manea |
Ziua Mondială a Siguranței Pacienților

Înființată la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătății, în mai 2019, odată cu adoptarea rezoluției WHA72.6 privind „Acțiunea globală privind siguranța pacienților”. Ziua Mondială a Siguranței Pacienților se bazează pe o serie de reuniuni anuale mondiale de succes privind siguranța pacienților, care au început la Londra în 2016.

Obiectivele generale ale acestei zile sunt îmbunătățirea siguranței pacientului, implicarea publicului în siguranța asistenței medicale, promovarea acțiunilor globale pentru creșterea siguranței pacientului și reducerea daunele pentru pacienți.

Originea acestei zilei se bazează pe principiul fundamental al medicinei - În primul rând, nu face rău!

Pandemia COVID-19 este în prezent una dintre cele mai mari provocări și amenințări cu care se confruntă lumea și umanitatea, iar asistența medicală trăiește cea mai mare criză de siguranță a pacienților! Pandemia a exercitat o presiune fără precedent asupra sistemelor de sănătate din întreaga lume. Sistemele de sănătate pot funcționa numai cu lucrătorii din domeniul sănătății, iar o forță de muncă sănătoasă, informată, calificată și motivată este esențială pentru furnizarea de îngrijiri sigure pentru pacienți.

Obiectivele Zilei Mondiale a Siguranței Pacienților 2020:

Creșteți gradul de conștientizare la nivel mondial cu privire la importanța siguranței cadrelor medicale și a legăturilor acestora cu pacienții!

Angajați mai mult personal și adoptați strategii care să îmbunătățească siguranța cadrelor medicale și a pacienților!

Implementați acțiuni urgente și durabile!

Oferiți recunoașterea cuvenită dedicării și muncii grele a cadrelor medicale, în special pe fondul luptei actuale împotriva COVID-19!

Semnul campaniei globale este de a lumina monumente, repere și locuri publice în culoarea portocalie, în colaborare cu autoritățile locale. Acesta va fi, de asemenea, un gest de respect și recunoștință față de toți lucrătorii din domeniul sănătății.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 24°C 25°C
CLUJ 27°C 28°C
CONSTANTA 21°C 23°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI