17 procurori vor să conducă marile parchete

4 ianuarie 2020, 20:29

Pentru șefia DNA s-au înscris 5 procurori, însă favorit este actualul șef interimar, Nistor Călin. El a fost adjunctul Codruței Kovesi, iar ca procuror de caz, Călin a instrumentat dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, condamnat la 7 ani și 8 luni de închisoare. Ancheta împotriva lui Nicolescu a scos liderii PSD în stradă, în 2011.

La DIICOT s-au înscris tot 5 candidați, însă aici lupta este mai strânsă.

Concurează Teodor Niță, Daniel Horodniceanu, Giorgiana Hosu, Ioana Albani și Viorel Badea.

Horodncieanu a fost șef al DIICOT, însă nu a mai fost selectat pentru un nou mandat de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader. Iar Giorgiana Hosu este actuala șefă a DIICOT.

Procuroarea Ioana Albani a fost decorată de FBI pentru combaterea infracțiunilor informatice, iar Viorel Badea este procurorul din dosarul hackerului Guccifer.

O decizie la care nu se aştepta nimeni a luat Bogdan Licu, actualul Procuror General interimar. El s-a înscris doar pentru postul de prim-adjunct. Dar trebuie să facă faţă şi acuzaţiilor că și-ar fi plagiat teza de doctorat.

Pentru postul de Procuror General al României s-au înscris cei mai mulți candidați, 8 procurori, printre care Gabriela Scutea, Laura Oprean, Săndel Vasilache, Daniel Horodniceanu și Horațiu Radu. Scutea a fost adjuncta lui Kovesi, Oprean a fost adjuncta lui Augustin Lazăr, Săndel Vasilache este un procuror de la Brașov, iar Horațiu Radu a fost agentul României la CEDO și CJUE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Șapte persoane reținute pentru trafic de droguri, în Gorj

Marius Ionuț Voineag, Procuror-șef Direcția Națională Anticorupție. Sursa foto: DNA

Emanuel Ungureanu (USR) a sesizat ANI cu privire la averea șefului DNA