17 iunie, Ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a secetei. Aproape trei sferturi din pământul neacoperit de gheață al Planetei fost modificat de oameni

17 iunie 2021, 07:18

Ziua de 17 iunie a fost declarată Ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a secetei de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia A / RES / 49/115 adoptată în decembrie 1994.

„Reabilitarea terenurilor poate contribui în mare măsură la redresarea economică post-COVID. Investițiile în reabilitarea terenurilor creează locuri de muncă și generează beneficii economice și ar putea asigura mijloace de trai într-un moment în care sute de milioane de locuri de muncă sunt pierdute”, spune secretarul executiv al Convenției Organizației Națiunilor Unite pentru Combaterea Deșertificării, Ibrahim Thiaw.

Astăzi de face un apel pentru investiții în activități care protejează și refac ecosistemele naturale.

Convenția Organizației Națiunilor Unite pentru Combaterea Deșertificării (UNCCD) va colabora cu Ministerul Mediului (MINAE) din Costa Rica, pentru a încuraja gospodăriile, comunitățile, sectorul privat și țările să aibă o relație mai bună cu natura.

(w400) Ziua mondi

Aproape trei sferturi din pământul neacoperit de gheață a fost modificat de oameni pentru a satisface o cerere tot mai mare de alimente, materii prime, autostrăzi și case. Reabilitarea ecosistemelor deteriorate atenuează schimbările climatice și susține apărarea naturii împotriva dezastrelor și a evenimentelor meteorologice extreme, cum ar fi incendiile sălbatice, seceta, inundațiile și furtunile de nisip și praf.

Reabilitarea peisajelor naturale reduce contactul strâns între viața sălbatică și așezările umane, creând un tampon natural împotriva bolilor zoonotice.

Evitarea, încetinirea și inversarea pierderii terenurilor productive și a ecosistemelor naturale este acum urgentă și importantă pentru o recuperare rapidă în urma pandemiei și pentru garantarea supraviețuirii pe termen lung a oamenilor și a planetei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite