16 români de la o fermă din Spania sunt infectați cu noul coronavirus. Contacții lor au intrat în autoizolare

Madrigal de las Altas Torres
Madrigal de las Altas Torres
18 august 2020, 18:09

Ambasada României la Madrid a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare referitoare la identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate.

Un reprezentant al Ambasadei României la Madrid a mers, luni, la fermă pentru a discuta cu angajatorul, cu autoritățile locale și cu cetățenii români infectați.

Starea lor de sănătate este bună: unii sunt asimptomatici, alții au simptome ușoare.

„Compania va acoperi drepturile salariale pe perioada autoizolării. Totodată, compania oferă persoanelor infectate și celor aflate în autoizolare sprijinul necesar în vederea achiziționării alimentelor și altor produse de bază bisăptămânal, existând un serviciu de furnizare de astfel de produse. Reprezentanții fermei au menționat faptul că se efectuează testări săptămânale aleatorii în rândul lucrătorilor, iar activitatea va continua cu respectarea condițiilor sanitare. De asemenea, ferma dispune de un centru medical intern care oferă asistență medicală angajaților. Din contactul cu autoritățile locale, a reieșit că focarul se află în atenția Direcției teritoriale sanitare Avila, care monitorizează evoluția epidemiologică din cadrul fermei”, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul de Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: 0034 642.525.590; 0034 642.525.490; 0034 91 734 4004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluat de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: 0034 669.362.202.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite