16 primării din Constanța și Tulcea trebuie să restituie 100 de milioane de euro, impozite încasate de la companiile care deţin parcuri eoliene

25 august 2021, 20:46

În ultimul deceniu, numeroase localități din Dobrogea s-au bucurat de interesul investitorilor care au deschis aici parcuri eoliene.

În baza unui Ordin al Ministerului de Finanțe din 2014, care stabilea că turnul elicei eoliene este considerat imobil, primăriile au perceput impozite pe clădiri. Însă companiile au atacat ordinul în instanță, iar în 2017, Curtea de Apel București le-a dat dreptate. Sentința a rămas definitivă anul trecut la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar acum cele 16 primării trebuie să returneze sumele încasate în perioada 2014-2019, în total 100 de milioane de euro.

Impozitele colectate de la companii au transformat localitățile dobrogene.

Primarii se plâng că sumele de restituit sunt exorbitante și caută acum disperați o soluție pentru a ieși din impas.

Cum banii de returnat sunt sume uriașe, autoritățile locale vor să ajungă la o înțelegere să facă plata fără dobândă și eșalonat.

Companiile care dețin parcurile eoliene au transmis că nu percep dobânzi sumelor datorate și că ar fi dispuse să eșaloneze datoriile la plată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite