150 de voluntari lucrează la case pentru familii nevoiașe în comuna ieşeană Tutora

29 septembrie 2023, 23:10

În comuna ieşeană Tutora sunt acum peste 150 de voluntari veniți din toate colțurile țării.

Mihnea este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București și, în această săptămână, s-a învoit de la școală pentru a face voluntariat, prima dată, pe un șantier.

Diana lucrează în educație și în domeniul juridic, dar, de un an de zile a descoperit puterea pe care ți-o dă voluntariatul și încearcă să-i convingă și pe alții să facă acest pas.

Totul începe de la familii aflate în necaz, care, în urma unor anchete sociale făcute de primării, primesc șansa de a avea o casă.

Autoritățile locale oferă terenul pentru construcție și asigură branșamentul la utilități.

Deși totul se bazează pe voluntariat și donații, familiile nu primesc gratuit locuința. Ele plătesc, timp de 20 de ani, mai puțin de jumătate din valoarea casei, bani care se duc într-un fond din care se vor construi alte locuințe.

De asemenea, familiile au obligația de a face câte 500 de ore de voluntariat pe șantierele Habitat for Humanity.

Următoarea provocare este în perioada 23 – 28 octombrie, când la Tutora vor fi construite încă șase locuințe cu peste 300 de voluntari veniți din întreaga lume.

Habitat for Humanity, o fundație americană care are filiale în peste 70 de țări, a ridicat în România, până acum, peste 5000 de case pentru familii aflate în nevoie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă