UPDATE 21 de morți, dintre care 19 copii, într-un atac armat la o școală primară din Texas

Atac armat la o școală din Texas
Atac armat la o școală din Texas
25 mai 2022, 00:10

Potrivit guvernatorului de Texas, Greg Abbott, atacatorul era un băiat de 18 ani, din orășelul Uvalde, situat între San Antonio şi frontiera cu Mexicul.

„Se pare că și-a abandonat mașina, a intrat în școala primară Robb Elementary School din Uvalde cu un pistol și este posibil să fi avut și o pușcă, dar acest lucru nu a fost confirmat încă”, a declarat guvernatorul.

Tânărul a acționat singur.

Atacatorul a murit după schimbul de focuri cu forțele de ordine care au intervenit de urgență. El a fost identificat ulterior de autorități. Salvador Romas fusese sau încă era elev la Liceul Uvalde. Tânărul și-a împușcat bunica înainte de a da buzna în școala Robb Elementary School.

Doi ofițeri de poliție au fost împușcați, dar starea lor este bună, a subliniat guvernatorul într-o conferință de presă.

„Locuitorii de pe tot cuprinsul statului Texas jelesc victimele acestui atac fără sens”, a declarat guvernatorul Greg Abbott.

Președintele Statelor Unite a primit imediat date despre situația dramatică. Mai mulți membri ai Congresului au reacționat și ei, cerând acțiuni urgente pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite