143 de ani de la naşterea Reginei Maria. Suverana României Mari a făcut multe turnee și a pus România pe harta lumii

Se împlinesc 143 de ani de la naşterea Reginei Maria, simbolul Unirii şi al României Mari. Puţini ştiu că, pe lângă rolul important pe care l-a avut în Primul Război Mondial, suverana României Mari a fost şi un bun diplomat. Regina Maria a fost primul şef de stat care a pus România pe harta lumii. A ajuns chiar şi în Belgia, în inima Uniunii Europene, iar oamenii au primit-o cu mult entuziasm.

29 Octombrie 2018, 20:18 |
Comemorarea Reginei Maria
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

După 1918, Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria au devenit suveranii unui stat puternic, iar Regina voia ca toată lumea să audă de România Mare.

În 1924, au plecat într-un turneu în Europa. Prima oprire: Elveţia.

Vizita a continuat apoi în Alsacia, la cimitirele unde sunt îngropaţi eroii români care şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial. Din respect, francezii le-au donat pământul pe care a fost lagărul nemțesc de la Soultzmatt, unde au murit peste 2.600 de soldați români. Suverna României Mari a deschis acolo un cimitir.

Italia a fost următoarea ţară care a primit-o cu mare fast pe suverana României.

În 1924, în timpul turneului pe care-l va face în Europa, Regina Maria a ajuns și în Belgia. Alături de Regele Albert al Belgiei va depune o coroană de flori la monumentul eroului necunoscut.

Suveranii României Mari au fost primiţi şi la Palatul Regal din Bruxelles.

Regele Belgiei şi Regina Maria erau eroii pozitivi ai Marelui Război. Lumea îi cunoștea deja de la Conferința de la Pace de la Paris, din 1919.

Doi ani mai târziu, Regina Maria a mers într-un turneu în America şi Canada.

Cei mai mulți americani auzeau pentru prima dată de România, dar au plăcut-o atât de mult pe suverană încât i-au cerut să renunţe la coroana română şi să devină preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI