140 de delfini au murit pe litoralul românesc de la începutul verii

6 august 2017, 18:26

Imaginile cu delfini înotând fericiți în Marea Neagră riscă să ajungă o raritate, în condițiile în care mortalitatea în rândul cetaceelor de la noi a crescut. Aproape că nu există săptămână în care să nu fie găsiți delfini morți.

Acestea sunt doar cazurile înregistrate de la începutul sezonului estival. Delfinii sunt răpuși, de cele mai multe ori, de rănile provacate de plasele pescărești.

Populația de delfini este esențială pentru ecosistemul în care trăiesc, fiind un indicator al stării de sănătate al mediului maritim.

Conform legii, plasele pescărești acceptate de lege trebuie să fie confecționate din relon sau nylon. Acestea sunt materiale foarte rezistente care fac aproape imposibilă ieșirea din prinsoare a unui delfin.

Deși legea pedepsește cu închisoarea pescuitul ilegal, ONG-urile atrag atenția că a devenit un adevărat fenomen în Marea Neagră. Și asta pentru că este foarte greu să îi prinzi în flagrant pe pescarii necinstiți și să demonstrezi că lor le aparțin plasele montate în mare și care au dus la moartea delfinilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite