14 cazuri de infectare cu virusul West Nile în ultima săptămână în România, cele mai multe în București

14 persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România, numărul total din acest sezon ajungând astfel la 37, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

15 Septembrie 2022, 17:09 (actualizat 15 Septembrie 2022, 17:20) Știrile TVR |
14 cazuri de West Nile în ultima săptămână

18 cazuri de infectare s-au înregistrat în Bucureşti. Câte trei în Constanţa, Ilfov și Iași, câte două în Dâmbovița, Brăila și Galați și câte unul în Botoşani, Braşov, Giurgiu și Olt.

Patru cazuri de infecţie cu virusul West Nile au avut dublă expunere: două în Bucureşti şi în judeţul Constanţa şi alte două în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

S-au înregistrat două decese: unul în judeţul Constanţa şi cel de-al doilea în judeţul Brăila.

Se recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Cele 37 de cazuri au fost înregistrate de la începutul supravegherii infecţiei cu acest virus, adică 6 iunie, până la data de 15 septembrie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI