130 de kilograme de cocaină, aduse la mal, în județul Constanța

7 aprilie 2019, 10:49

Mai multe pachete cu droguri au fost găsite pe plajele din Eforie, Olimp, 23 August, Costinești, Agigea, Mamaia și Constanța. Unele au fost descoperite chiar de localnici.

Pachetele cu stupefiante sunt împinse la mal de curenții puternici. Unele sunt ambalate în folie de plastic, altele, în veste de salvare.

Polițiștii și jandarmii, care au împânzit încă de ieri plajele pe o distanță de 90 de km, continuă căutările. Sunt ajutați de câini de urmă, dar și de două elicoptere.

Poliția avertizează populația să sune la 112 dacă găseste pachete suspecte pe plajă, pentru că pot conține droguri cu o concentrație foarte mare care le pot pune viața în pericol.

Drogurile care ajung pe litoral fac parte din lotul de cocaină descoperit luna trecută pe brațul Sfântul Gheorghe, după ce șalupa unor traficanți internaționali s-a răsturnat.

–––––––––––––––––––––––

Activităţile au loc în cadrul unui dosar de trafic de droguri şi sunt derulate de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT.

IGPR reaminteşte cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete.

Avertizăm cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa! În momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT„, a precizat IGPR.

Au fost găsite 6 pachete pe plajele din Constanța, Eforie Nord, Olimp, 23 August și Costinești. Seara trecută, un astfel de pachet a fost găsit pe plaja din Agigea.

Unele erau ambalate în pachete de plastic, iar altele erau acoperite de veste de salvare pentru a putea pluti.

Pachetele au fost găsite de polițiști, dar și de oameni care au sunat la 112.

În ultima săptămână au fost găsite 300 de kilograme de droguri.

Acțiunea și dosarul penal sunt coordonate de DIICOT.

A fost activată celulă de criză la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite