13, ziua norocoasă a unui pompier salvator

A fost marcat în copilărie de incendiul care i-a cuprins casa, iar peste ani a ales să lupte cu focul restul vieții. Corneliu Beșleagă crede că este predestinat pentru a fi salvator, pompier. Și în timpul liber salvatorul se joacă ... cu focul. Iar pe 13 septembrie sărbătorește alături de colegi de două ori - sfântul său protector, Corneliu, este cinstit chiar de ziua națională a pompierilor.

13 Septembrie 2020, 19:00 (actualizat 13 Septembrie 2020, 21:15) Știrile TVR |
13, ziua norocoasa a unui salvator
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La nici doi ani, Corneliu Beșleagă a aflat ce înseamnă furia și puterea distructivă a focului. După ce a devenit pompier s-a convins că flăcările nu iartă. Cele mai multe intervenții le-a încheiat cu bine. Altele insă, e greu să le uite.

Corneliu Beșleagă, comandant de echipaj, Detașamentul 2 de Pompieri, Iaşi: M-a marcat o intervenție unde erau surprinși în casă trei copii. Noi nu am știut, când am ajuns acolo nu era nimeni, niciun părinte. Am reușit să salvăm doi și ne bucuram (...) și când au venit părinții și au întrebat de al treilea, ne-am dat seama că ... Aia a fost dificil.

Corneliu Beșleagă este apreciat pentru stăpânirea de sine, spiritul de echipă, seriozitate, devotament, dar şi abilitatea de a acţiona în situaţii limită. Toate acestea și o misiune dificilă la un depozit în flăcări i-au adus nominalizarea la titlul de Pompier al anului.

Ziua de 13 septembrie are pentru el o dublă semnificaţie.

Corneliu Beșleagă: Este ziua onomastică, Sfântul Corneliu, și apoi e și ziua mea ca pompieri, sărbătorită altături de ceilalți colegi pe care eu îi numesc frați, suntem ca o familie aici.

Din 2003, face parte din trupa „The Sky". Arta îl ajută ... Dansează, aduce zâmbete şi... ştie cum să se joace cu focul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI