123 de tricolori la Jocurile Europene de la Minsk. Lotul a fost prezentat astăzi la Izvorani

Team Romania la JE Minsk 2019
Team Romania la JE Minsk 2019
17 iunie 2019, 18:05

Competiţia va începe vineri, 21 iunie, iar Televiziunea Română urmează să transmită 111 ore în cele 10 zile de întreceri.

„Este un bun prilej de a câştiga medalii pentru România. Se acordă medalii la 15 discipline şi sunt medalii foarte importante ţinând cont că Jocurile Europene se dispută după toate regulile unor Jocuri Olimpice mari.

E o competiţie foarte importantă, vor fi cei mai buni sportivi din Europa. Mă aştept să îi văd pe sportivii români concurând aşa cum o vor face la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

Portdrapelul României a fost desemnată campioana europeană la tir sportiv, Laura Coman: „Sunt foarte onorată să port drapelul României la Jocurile Europene de la Minsk. Îmi doresc o medalie, dar nu vreau să pun presiune pe mine, vreau să ma bucur, să dau tot ce am mai bun.”

La ediţia trecută a Jocurilor Europene, România a cucerit 12 medalii, 3 de aur, 5 de argint si 4 de bronz. La această ediţie însă, misiunea pare mult mai grea deoarece, datorită calificărilor olimpice, se anunţă o participare record: 4000 de sportivi din 50 de ţări.

„Este o ediţie importantă pentru mine! Este un turneu de pregătire pentru Campionatul Mondial acolo unde primii 5 se vor califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ne ducem să câştigăm medalii, pentru noi, pentru România”, a precizat luptătorul Alin Alexuc.

Cea mai mare parte a Team Romania va pleca spre Minsk mâine dimineaţă, celelalte loturi urmând a sosi în capitala Republicii Belarus în funcţie de programul competiţional. Jocurile Europene de la Minsk 2019 vor fi transmise în perioada 21-30 iunie, în direct şi în exclusivitate de TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite