123 de cazuri de coronavirus în România! Încă 3 membri PNL depistați pozitiv. A fost depășit pragul de încadrare în al treilea scenariu de intervenție în criza COVID-19

28 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate sâmbătă de către Grupul de Comunicare Strategică. Printre acestea se numără și rezultatele pozitive a 3 membri PNL care au participat săptămâna aceasta la reuniuni politice unde s-a aflat și senatorul Vergil Chițu, diagnosticat vineri.

 

14 Martie 2020, 06:53 (actualizat 17 Martie 2020, 18:56) |
Diana Dumitrașcu transmite pentru Telejurnal 20.00
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE Cazul 122 femeie, 58 ani București, asistent medical Spitalul Gerota, contact caz 30.  Caz 123, bărbat, 24 ani, București, inginer horticol la ADP sector 4, contact al cazului 16.

ACTUALIZARE Caz 119 femeie, 25 ani din Cluj Napoca, întoarsă din Berlin în 11 martie.  Caz 120, bărbat, 46 ani, din Satu Mare, întors din Italia în 11.03, aflat în carantină în Satu Mare. Caz 121, bărbat din Bucuresti, 37 ani, întors din Norvegia în 13.03, internat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș București.

ACTUALIZARE Încă două cazuri de infectare cu coronavirus. Cazul 117 este o femeie, 43 ani din Vaslui, venită din Italia, aflată în carantină la Arad. Va fi internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Cazul 118 este o femeie de 33 de ani, din Constanța, contact al cazului 67,  senatorul Chițac.

ACTUALIZARE Au fost confirmate încă trei cazuri de infectare cu coronavirus. Cazul 114  este o femeie, 38 ani, Hunedoara, contact caz 26 (tânăra care nu a respectat autoizolarea).  Caz 115  femeie, 45 ani, Hunedoara, contact caz 26. Ambele cazuri (114 și 115) sunt asistente medicale.

Cazul 116 este un bărbat, 60 ani, din Caraș Severin, aflat în carantină Reșița, întors din Italia în 11.03.2020

ACTUALIZARE Încă patru noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Caz 110  bărbat, 31 ani, Constanța, contact caz 67 si 68 (senatorul Chitac). Caz 111 femeie, 53 ani, din Brașov, contact caz 76 (bărbat venit din Boston). Caz 112 femeie, 33 ani din Timișoara, venită din Italia în 12.03, aflată în carantină în Timișoara. Caz 113, bărbat, 36 ani din Timișoara, venit din Italia în 12.03., aflat în carantină în Timișoara.

ACTUALIZARE Cazul 109 este un bărbat de 55 ani din Timișoara, aflat în carantină.

ACTUALIZARE Cazul 103 este un bărbat de 51 ani, din Brașov, întors din Italia pe 12 martie, aflat în carantină.

Cazul 104 este un tânăr de 19 ani din Hunedoara, contact al cazului 59.

Cazul 105 este un copil de 4 ani, contact al cazului 59.

Cazul 106 este o femeie de 43 ani din Hunedoara, contact al cazului 26.

Cazul 107 este o femeie de 44 ani, tot din Hunedoara, contact al cazului 26.

Cazul 108 este o altă femeie din Hunedoara, în vârstă de 41 de ani, contact al cazului 26.

ACTUALIZARE Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus  deputatul PNL Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae.

Toți 3 se află în izolare la domiciliu.

Ei au participat la reuniunea Biroului Permanent Național al PNL la care a participat și senatorul Vergil Chițac.

"Sigur au intrat în contact cu alți colegi", a confirmat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. El a indicat la un post de știri că anchetele epidemiologice se vor ramifica acum, pentru a găsi persoanele de contact.

Vineri, cei trei nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL.

ACTUALIZARE Cazul 98 a fost depistat sâmbătă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 53 de ani din Constanța, care a călătorit în Austria și Germania. Ea este cadru medical. Testul care a avut rezultat pozitiv a fost lucrat într-o rețea privată.

Soțul femeii, un bărbat de 54 de ani, este cazul 99.

Cei doi s-au întors în data de 7 martie din Viena.

ACTUALIZARE Precizări referitoare la Scenariul 3, furnizate de autorități:

Intrarea în acest scenariu presupunea, în estimarea inițială, "transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)".

O parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o 'transmitere susținută pe scară largă' a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.

Totodată, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

• Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.

• Limitarea activităților colective.

• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie

• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)

• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus.

ACTUALIZARE Grupul de Comunicare Strategică a revenit asupra unei informări anterioare legate de un caz pozitiv pentru coronavirus și precizează că în cazul 92 nu este vorba despre o femeie din Mureș, ci despre o angajată a Ministerului Sănătății!

ACTUALIZARE Toți pacienții infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) prezintă o stare generală bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României sunt în carantină instituționalizată 2.372 de persoane.

Alte 14.049 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

La nivel european și global, România se numără printre statele cel mai puțin afectate de virus.

Astfel, până pe 13 martie 2020 au fost raportate 28.297 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora.

Cele mai multe cazuri au fos înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania, Danemarca și Regatul Unit.

ACTUALIZARE Grupul de Comunicare Strategică a informat sâmbătă dimineață că o femeie de 47 ani din București, contact direct al cazului 45, asimptomatică, a fost diagnosticată cu coronavirus. Ea este în izolare la domiciliu.

Cazul 97 este un bărbat de 39 ani din județul Dolj, întors în 5 martie din Brescia. El a stat autoizolat până pe 12 martie, apoi s-a internat la Spitalul de boli infecțioase din  Craiova, cu simptome specifice.

ACTUALIZARE Vineri au fost confirmate 36 de noi cazuri de infecție în România, cel mai mare număr de teste pozitive pentru o singură zi.

Șase pacienți s-au vindecat între timp.

Ne îndreptăm astfel spre scenariul 3 realizat de autorități, acela în care numărul îmbolnăvirilor se încadrează în intervalul 101-2000.

În acest scenariu se urmărește creșterea capacității de răspuns a sistemului sanitar la criză. Astfel, vor fi prioritizate cazurile din epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale.

Spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât cazuri de Covid-19. Pacienții cu alte afecțiuni vor fi transferați către alte centre medicale.

Cadrele medicale trebuie să găsească soluții pentru mărirea spațiilor necesare tratării bolnavilor. Vor fi aduse mai multe cadre medicale.

Pot fi impuse noi restricții privind circulația.

Se vor identifica noi spații pentru carantină.

Ar putea fi permisă și introducerea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.

Vineri, numărul total al persoanelor care s-au îmbolnăvit în Italia era de 17.660, dintre care 1.266 au decedat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN BILANȚ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI