120 de petrecăreţi au fugit dintr-un restaurant spaniol fără să plătească. Patroana susţine că e vorba de români

3 martie 2017, 09:00

Nu s-au făcut declaraţii oficiale, încă, cu privire la naţionalitatea acestora, dar toate indiciile de până acum şi presa spaniolă vorbesc despre un grup de români de etnie romă, care nu ar fi la prima acţiune de acest gen, a transmis corespondentul TVR la Madrid, Felix Damian.

120 de oameni au mâncat şi au băut, luni, la botez, pentru care familia a plătit un avans de 900 de euro. Iar înainte de servirea tortului au ieşit din restaurant, se pare, pe dansul pinguinului. Patronul şi ospătarii au rămas surprinşi când s-au trezit cu sala goală, în timp ce invitaţii se grăbeau spre maşini. Au încercat să îi oprească zadarnic, dar nu au reuşit decât să le ia numărul de la câteva maşini. Paguba se ridică la 2.000 de euro.

Şefa localului spune că a vazut actul de identitate al unuia dintre cei care au păgubit-o şi spune că e vorba de români care ar fi închiriat localul pentru un botez.

Poliţia a deschis o anchetă pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Ştirea a fost preluată de toată presa din Spania. Au fost publicate fotografii de pe Facebook, în care presupuşii escroci se laudă cu faptele lor.

Au apărut şi informaţii despre alte tentative. Mai mulţi patroni de restaurante din zonă spun că au fost abordaţi frecvent de români de etnie romă, care vin cu maşini scumpe şi în număr mare ca să închirieze o sală pentru petreceri. Adesea renunţă la idee, pentru că li se cere plata integrală şi în avans a serviciilor. Grupul revine însă, cu aceeaşi propunere.

În urmă cu numai o săptămână, alţi 200 de români de etnie romă au fugit de la o nuntă lăsând o pagubă de 15.000 de euro. Există confirmarea că în acel caz erau români chiar de la şeful de sală, care este cetăţean român. Achitarea consumaţiei în acel caz nu era o problemă pentru că mirii strânseseră pe masă un dar de 40.000 de euro, a mai transmis corespondentul TVR la Madrid, Felix Damian.

Cu toate că presa spaniolă vorbeşte despre cetăţeni români, autorităţile nu au confirmat încă identitatea persoanelor implicate. Ancheta se anunţă anevoioasă pentru identificarea celor implicaţi, iar recuperarea prejudiciului cu atât mai mult.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă