12 ore cu date științifice despre vaccinarea împotriva coronavirusului, la un eveniment inedit: Maratonul Informării. Avertismentul medicilor: nu am depășit valul patru!

Maratonul informării
Maratonul informării
6 noiembrie 2021, 09:38

Scăderea constantă a numărului de cazuri nu îi liniștește pe medici și specialiști, pentru că presiunea pe spitale este în continuare foarte mare. Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, astăzi nu exista niciun loc liber la Terapie Intensivă, astfel că a fost nevoie de transferul a 4 pacienți în Cehia și Danemarca. Medicii se așteaptă ca numărul cazurilor grave și al deceselor să crească. Așa că fac din nou apel la vaccinare. În ciuda imaginilor dramatice din spitale, medicii se confruntă cu lipsa de încredere și rezistența celor care au nevoie de tratament. Tocmai de aceea, 29 de specialiști au răspuns astăzi la întrebări, într-un maraton de informare organizat de Colegiul Medicilor. România a depășit recent pragul de 50.000 de decese din cauza Covid 19, iar numărul celor infectați se apropie de 2 milioane.

„Maratonul Informării” este organizat de către Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti şi de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„Apropo la întrebarea ce fel de vaccinuri sunt acestea dacă eu totuși mă îmbolnăvesc? Răspunsul este: ce fel de vaccin este cel anti-tuberculos dacă poți ca să faci tuberculoză în decursul vieții tale? Este același lucru. Există anumite condiții în care imunitatea ta nu este așa de bună și poți ca să faci această boală, însă în momentul în care o faci, o faci mult mai ușor, pentru că ești pregătit deja, celulele tale au memorie imunologică și vor ști ca să acționeze”, a explicat medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu.

Întrebare la Maratonul Informării: E nevoie de booster la vaccinare în cazul celor care au două doze și au trecut și prin boală? Iată răspunsul!

„Virusul nu și-a deconspirat toate problemele pe care le poate crea în relația cu organismul uman. Deci un pacient sever, chiar dacă a fost fals vaccinat, ca să zic așa, are nevoie de un tratament specific ca un pacient nevaccinat sau ca un pacient care este sever după un vaccin care a fost făcut la distanță”, a subliniat prof. dr. Florin Mihălțan, medic specialist pneumoftiziologie

VEZI și Director OMS Europa: Vă rog, vă implor să vă vaccinați! Următoarele mutații ar putea afecta copiii. Stă în mâinile noastre posibilitatea de a încheia pandemia, noi decidem, trebuie doar să acționăm

Evenimentul poate fi urmărit online, pe platforma social media RO Vaccinare: https://www.facebook.com/ROVaccinare şi pe platforma Ministerului Culturii: https://www.facebook.com/MinisterulCulturiiRomania.

VEZI și Preşedintele Colegiului Medicilor: Peste 92% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit erau nevaccinate

„La nivelul Ministerului Culturii am luat parte activ, prin instituţiile din subordine, la maratoanele de vaccinare, iar acum la cel de informare. Vă invit să urmăriţi acest maraton, să folosiţi surse medicale specializate pentru a vă documenta cu privire la singura modalitate dovedită ştiinţific pe care o avem la îndemână pentru a limita şi chiar opri răspândirea virusului. Astfel, veţi putea lua cea mai bună decizie pentru sănătatea dumneavoastră şi a celor dragi. Este nevoie de implicarea tuturor în lupta cu virusul SARS-CoV-2, care face ravagii în rândul românilor. Această implicare nu trebuie să se limiteze doar la decizia de a ne vaccina. Fiecare dintre noi poate contribui la combaterea dezinformării, care este, din păcate, atât de răspândită în această perioadă”, a transmis ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite