12 mii de cazuri zilnic, în medie, în Spania. Navarra, prima comunitate autonomă care anunță izolarea întregului teritoriu. Catalonia și Madridul vor să declare stare de asediu

20 octombrie 2020, 18:42

Navarra este prima comunitate autonomă care anunță izolarea întregului teritoriu începând de joi. Vor fi închise complet barurile și restaurantele, iar celelalte activități comerciale vor rămâne deschise doar până la ora 21.

Localnicii se vor putea deplasa doar cu un motiv întemeiat și vor fi permise numai reuniunile între persoane care locuiesc în aceeași casă.

Și Castilla y Leon a extins restricțiile de mobilitate care afectează acum 1 din 4 locuitori.

Spania a ajuns la o medie de 12 mii de cazuri noi zilnic, iar autoritățile fac apel la conștiința și responsabilitatea individuală pentru ca măsurile să aibă efect.

Cataluna a înregistrat 3000 de internări numai în ultima săptămână, iar medicii atrag atenția că nu se mai poate repeta scenariul din primul val al pandemiei când au fost suspendate toate intervențiile chirurgicale și consultațiile pacienților cronici.

Pentru a limita răspândirea virusului câteva localități din Catalonia, dar și Madridul vor să declare starea de asediu, pentru ca în anumite intervale orare să nu se mai poată ieși pe stradă decât în situații excepționale. Din Spania pentru Telejurnal, Oana Dobrescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite