12 medici din Capitală au adus scutiri pentru a nu face gărzi şi a sta departe de pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Ministrul Sănătăţii a trimis corpul de control să facă verificări

În timp ce unii medici şi asistenţi luptă până la epuizare pentru fiecare viaţă, alţii vin la serviciu cu adeverinţe medicale care-i scutesc de gărzi şi de munca grea cu bolnavii de COVID. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a trimis corpul de control să verifice scutirile aduse în două spitale din Capitală. Astfel de cazuri sunt însă în multe locuri, de la începutul pandemiei, spun medici care nu au dorit să apară la ştiri ca să nu fie acuzaţi că-i atacă pe colegii de breaslă.

30 Octombrie 2021, 19:12 Știrile TVR |

Ministrul Sănătăţii a primit sesizări despre 12 medici din două spitale din Capitală care au adus scutiri medicale pentru a nu face gărzi şi a sta departe de pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

Cseke Attila a cerut corpului său de control să verifice legalitatea şi modul cum au fost eliberate adeverinţele medicale.

În unele spitale, managerii şi şefii de secţii se zbat să găsească soluţii pentru a-i înlocui pe medicii cu scutire medicală, ca să nu rămână bolnavii fără sprijin.

Firme de medicina muncii sau medici cu această specialitate au eliberat încă de la începutul pandemiei astfel de scutiri pentru personalul medical. Iar printre motivele invocate sunt varicele sau diabetul.

Medicii şi asistenţii care luptă pentru viaţa celor infectaţi cu SARS-CoV-2 au o misiune greu de dus. Uneori ajung la epuizare, după nenumărate ore de muncă în combinezoane şi copleşiţi de numărul mult prea mare de suferinzi. Unii clachează şi fizic, şi psihic.

Ministrul Sănătăţii anunţă că va trimite controale la toate sesizările pe care le va primi în cazul celor suspectaţi că vin cu scutiri medicale pentru a fugi de muncă. Oamenii să înțeleagă că trebuie să își facă datoria, spune Cseke Attila.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 34°C 35°C
CLUJ 36°C 31°C
CONSTANTA 27°C 28°C
CRAIOVA 36°C 31°C
BRASOV 28°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI