12 medici din Capitală au adus scutiri pentru a nu face gărzi şi a sta departe de pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Ministrul Sănătăţii a trimis corpul de control să facă verificări

30 octombrie 2021, 19:12

Ministrul Sănătăţii a primit sesizări despre 12 medici din două spitale din Capitală care au adus scutiri medicale pentru a nu face gărzi şi a sta departe de pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

Cseke Attila a cerut corpului său de control să verifice legalitatea şi modul cum au fost eliberate adeverinţele medicale.

În unele spitale, managerii şi şefii de secţii se zbat să găsească soluţii pentru a-i înlocui pe medicii cu scutire medicală, ca să nu rămână bolnavii fără sprijin.

Firme de medicina muncii sau medici cu această specialitate au eliberat încă de la începutul pandemiei astfel de scutiri pentru personalul medical. Iar printre motivele invocate sunt varicele sau diabetul.

Medicii şi asistenţii care luptă pentru viaţa celor infectaţi cu SARS-CoV-2 au o misiune greu de dus. Uneori ajung la epuizare, după nenumărate ore de muncă în combinezoane şi copleşiţi de numărul mult prea mare de suferinzi. Unii clachează şi fizic, şi psihic.

Ministrul Sănătăţii anunţă că va trimite controale la toate sesizările pe care le va primi în cazul celor suspectaţi că vin cu scutiri medicale pentru a fugi de muncă. Oamenii să înțeleagă că trebuie să își facă datoria, spune Cseke Attila.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă