112 absolvenți de liceu au luat 10 la Bacalaureat. 68% dintre cei înscriși au promovat examenul

Rezultatele la Bacalaureat au fost publicate, luni, pe site-ul bacalaureat.edu.ro . Rata cumulată de promovare la Bacalaureat înainte de contestaţii este de 67,8%, în creştere cu aproximativ 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut - 62,9%, a informat Ministerul Educaţiei. De asemenea, 112 candidați au luat nota 10.

05 Iulie 2021, 07:48 (actualizat 05 Iulie 2021, 19:40) |

Mai puține medii de 10 față de anul trecut la primele rezultate ale examenului de Bacalaureat. Aproape 7 din 10 absolvenți de liceu au fost declarați admiși. Cei care au contestat nota vor afla rezultatul pe 9 iulie, atunci când se vor afișa și mediile finale.

Bianca este unul dintre cei doi absolvenți de liceu din județul Galați care au obținut media 10 la Bacalaureat.

“Nu mă așteptam. Adică nu am făcut un scop din a lua media 10 la Bac, am mers cu ochii deschiși cu ce am învățat tot anul și cred că asta m-a ajutat să nu am stres”, spune Bianca.

Capitala conduce în topul mediilor de 10 la Bac-ul de anul acesta cu 21 de note maxime. Două dintre rezultatele absolute sunt la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, acolo unde unii elevi au mers să vadă cum s-au descurcat la examen chiar dacă mediile au putut fi accesate online.

Fruntași la rata de promovare a examenului maturității de anul acesta sunt absolvenții de liceu din județul Cluj urmați de cei din județele Galaţi, Iaşi şi Brăila. La coada clasamentului se afla județul Ilfov acolo unde puțin peste 40 la sută dintre candidați au promovat Bacalaureatul. La nivel național, rata de promovare este de 67,8 % cu 5 procente mai mult față de anul trecut.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „În raport cu dificultăţile majore pe care le-au întâmpinat elevii o lungă perioadă de timp, DA, rezultatele sunt foarte bune. Spun asta cu atât mai mult  cu cât subiectele nu au fost mai ușoare decât în anii trecuți. Avem aproape cin ci procente rata de promovare peste cea de anul trecut, înainte de contestații”.

Anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat cu 22.000 de candidați mai puțini față de anul trecut.

Rezultatele finale ale primei sesiuni de Bacalaureat de anul acesta vor fi afişate pe 9 iulie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI