11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat în zona Sârca – Podu Iloaiei, Iași. Cinci trenuri de călători, blocate

29 iunie 2022, 20:59

ACTUALIZARE Începând cu ora 21.08 a fost redeschisă circulația feroviară între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, pe firul II, cu două restricții de viteză: 30 Km/h, în zona km 51+700-52+000 și 50 km/h, în zona Km 49+300-49+900.

Primele două trenuri de călători care vor tranzita zona afectată, de deraierea celor 11 vagoane, sunt R 1832 și R 1543.

ACTUALIZARE IR 1832 Cluj Napoca – Galaţi şi IR 1543 Braşov – Iaşi staţionează în Târgu Frumos şi vor traversa zona afectată cu tracţiune Diesel pe firul 2 de circulaţie. Călătorii din trenurile R 6463 Iaşi – Paşcani și R 5606 Suceava Nord – Iaşi sunt transbordaţi cu mijloace auto pe distanţa Sârca – Podu Iloaiei şi retur, iar R 6441 Iaşi – Paşcani staţionează în Iaşi.

„Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Se estimează redeschiderea circulaţiei în circa 30 de minute”, a anunțat inițial compania CFR Călători.

Regionala Iaşi a pus la dispoziţia călătorilor 6 autocare pentru transbordare. Au fost transportați 480 de călători din trenurile R 6463 şi R 5606.

Pasagerii au primit apă la îmbarcarea în autocar, precizează administratorul de infrastructură feroviară.

Trenul ale cărui vagoane au deraiat aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa – Cristeşti – Jijia.

Din garnitura care avea în compunere 32 de vagoane goale au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie. Firul I este închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupţi şi şapte stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

„Precizăm faptul că, pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei – Târgu Frumos. Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere”, spun reprezentanţii companiei. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit. CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la faţa locului, pentru restabilirea circulaţiei în scurt timp”, se arată într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă