11 luni şi niciun vinovat, în cazul incendiului de la spitalul din Piatra Neamţ. Mărturii ale salvatorilor

11 luni şi deocamdată niciun vinovat. Vorbim despre incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, care şoca întreaga ţară anul trecut în noiembrie. De atunci, anchetatorii au promis să facă lumină. Deocamdată, au reuşit să stabilească locul în care a izbucnit incendiul, salonul 240. Unul în care pacienţii Covid în stare gravă stăteau îngrămădiţi. Tocmai asta i-a adus mai aproape de moarte. Cu toate acestea, au existat doi pacienţi care au încercat să scape din salonul cuprins de flăcări.

04 Octombrie 2021, 20:22 Știrile TVR |

Focul a izbucnit lângă al treilea pat din salon, spun surse judiciare. A fost o condamnare la moarte spun specialiştii că bolnavul nu avea nicio şansă să se deconecteze de la aparate şi să se salveze. Asemeni lui în incendiu au pierit alţi 7 pacienţi aflaţi în acelaşi salon. Doi dintre aceştia, un bărbat şi o femeie,conform celor declarate de salvatori în cursul anchetei, ar fi încercat cu ultimele puteri să se salveze din încăperea cuprinsă de foc şi fum.

Mărturie salvator: Când am intrat prima oară în salon am observat că în primele două rânduri din stânga cât şi pe cele trei paturi de pe partea dreaptă erau pacienţi decedaţi, aveau arsuri.

Mărturie salvator: Dintre pacienţii care se aflau în acel salon, doi au fost găsiţi pe jos lângă paturile ce le erau destinate. În interior am constatat că salonul ea împărţit în trei compartimente, separate prin nişte ziduri.

Mărturie salvator: O victimă era foarte afectată de incendiu iar celelalte victime păreau arse mai mult din cauza temperaturii ridicate.

Surse judicare spun că este important să se stabilească numărul de paturi care trebuie alocat fiecărui salon. Conform experţilor, un document intern al spitalului din Neamţ arată în schiţa de amplasament câte paturi ar fi trebuit să fie în încăperea care a fost cuprinsă de flăcări, în noiembrie anul trecut.

La 11 luni de la incendiul din spitalul din Piatra Neamţ, ancheta Parchetului General nu are deocamdată niciun rezultat.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI