11 lei pe zi. Aceasta este indemnizaţia pe care o primeşte în România un adult cu autism

9 aprilie 2017, 11:22

Georgiana e mama a doi băieți, de 7 şi 9 ani, ambii au autism. Aşa că, fiecare zi este o luptă şi o goană continuă între şcoală, grădiniţă, controale şi evaluări medicale. În plus, amândoi copiii fac terapii speciale, cele mai multe plătite de părinţi.

Alocaţiile băieţilor sunt ca o picătură de apă într-un ocean. Mult prea mici pentru cât de costisitoare e viața unui copil cu autism.

Zi de zi, Georgiana caută soluţii penru ca viaţa băieţilor ei – dar şi a altor copii cu autism – să fie mai bună. A înfiinţat şi o asociaţie, care organizează diverse activităţi de strângere de fonduri. Unul dintre evenimente a fost chiar la şcoala la care învaţă fiul ei mai mare.

Pentru persoanele care suferă de autism statul nu face mai nimic. Nu există politici de integrare a lor. Adulţii primesc o indemnizaţie de numai 11 lei pe zi, sumă care a rămas neschimbată de patru ani.

În România trăiesc aproape 30.000 de persoane cu dizabilităţi intelectuale. Fundatiile spun ca cifra ar fi si mai mare pentru ca mulţi copii nu sunt declaraţi ca atare de părinţi, iar odată ajunşi la maturitate dispar din statistici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă