11 intervenţii chirurgicale, la persoane suspecte sau confirmate cu COVID-19 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad
Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad
21 aprilie 2020, 22:45

O echipă medicală multidisciplinară realizează intervenţii chirurgicale urologice, ortopedice sau oncologice.

Medicul chirurg Gigi Aiordăchioae, coordonatorul Secţiei Clinice Chirurgie Generală II – COVID-19, spune că sunt pacienţi confirmaţi sau suspecţi de COVID-19 care ajung la spital cu urgenţe chirurgicale.

Medicul chirurg Gigi Aiordăchioae: „Prima pacientă, de când avem COVID-19 în Arad, care a fost operată în regim de urgenţă, a venit pe 26 martie, fiind transferată direct de la spitalul din Suceava. De cele mai multe ori nu avem timp să aşteptăm rezultatul testării. Intrăm direct în sală şi operăm! Acest lucru nu înseamnă cu suntem eroi, suntem medici şi trebuie să ne facem datoria”.

Medicul arădean a precizat că singura diferenţă în ceea ce priveşte realizarea intervenţiilor chirurgicale de la apariţia COVID-19 constă în faptul că acum personalul medical poartă echipament cu un grad înalt de protecţie, care nu este chiar foarte comod.

Medicul chirurg Gigi Aiordăchioae: „Intervenţiile şi tratamentul pacienţilor se desfăşoară în condiţii foarte grele, datorate acestui echipament, lucru care ne face munca – atât a medicilor, cât şi a asistentelor, infirmierelor şi brancardierilor extrem de dificilă. Avem nevoie de susţinere, încredere şi apreciere din partea cetăţenilor, dar nu de titulaturi de eroi”.

(sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite