11 august, Ziua Mondială a Caligrafiei, o artă cu impact asupra multor culturi din întreaga lume

7 august 2021, 11:27

Sunetul peniţei care lasă urme pe coala de hârtie e primul indiciu al naşterii unei litere. Apoi, semn cu semn, aceasta prinde formă şi în final ni se arată gata să transmită prin intermediul cuvintelor stări, emoţii, descrieri, senzaţii, locuri.

Poeții cred că există frumusețe în rimele cuvintelor. În mod similar, caligraful găsește frumusețea aşternând aceste cuvinte pe hârtie într-un mod artistic. Mai mult, caligrafii proiectează cuvintele într-o eleganță armonioasă, aproape romantică.

Caligrafia este o formă de artă antică care este una dintre cele mai vechi forme de comunicare. Caligrafia apare pentru prima dată în anul 200 î.Hr. în China. În plus, această formă de artă istorică este evidentă în aproape fiecare regiune a lumii ca fiind principala sursă de scriere și comunicare a manuscriselor. În primele descoperiri, documentele religioase, cum ar fi Biblia originală, sunt scrise în caligrafie ebraică biblică. Cu influență occidentală, caligrafia ar lua un punct de vedere mai creativ.

Islamicii au folosit Coranul și textele religioase pentru a crea artă. Pentru că există de sute de ani, caligrafia continuă să fie un fel de formă de artă care ajută și transformă mass-media de astăzi.

Ziua Mondială a Caligrafiei permite experților și începătorilor să se întâlnească pentru a discuta, a practica și a învăța despre arta caligrafiei. Această sărbătoare a început prin intermediul Pen Museum și Manuscript Pen Company. Pen Museum este un muzeu dedicat predării artei caligrafiei, iar Manuscript Pen Company este un comerciant cu amănuntul de artă specializat în produse de caligrafie. În fiecare an, Pen Museum aduce experți din diferite școli de artă și permite vizitatorilor care frecventează muzeul să învețe cum să se inițieze în caligrafie și diferitele stiluri de artă care există.

Ziua Mondială a Caligrafiei celebrează această artă în istoria sa și îi încurajează și pe alții să participe și să învețe despre această formă de artă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite