11.000 de voluntari vor fi testați în Capitală. Firea: Nu dăm vouchere, nu dăm bonuri, nu plătim populația să vină să se testeze

12 mai 2020, 12:06

Testarea la nivel național ar urma să înceapă la 1 iunie. Autoritățile vor stabili numărul persoanelor în funcție de evoluția epidemiei până la acel moment și vor ține cont de focarele existente. În acest fel vor strânge date despre imunizarea populației și despre răspândirea virusului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Vom începe un studiu la nivel regional, local, pe voluntari, vom afla despre imunitate și vom evalua trecerea României prin pandemie.

Medicii atrag atenția că testarea populației nu înseamnă renunțarea la regulile de prevenție.

Și autoritățile din București se pregătesc să înceapă testarea în masă. Primarul general Gabriela Firea a anunțat că 11 mii de voluntari vor fi testați cu ajutorul testelor PCR după principiul „primul venit, primul servit”.

Bugetul alocat este de 485.000 de mii de euro, dintre care 7.000 de euro sunt pentru realizarea unei aplicații online care va fi folosită pentru înscriere.

În urmatoarele cinci zile, Administrația Spitalelor va stabili regulile de implementare a proiectului.

Potrivit Ministerului Sănătății, pe teritoriul României, au fost confirmate până acum 15.588 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre acestea, 7.245 s-au vindecat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia