101 angajaţi de la ISU Dolj ar fi rude între ei. Ministrul de Interne: “E posibil ca această epidemie să fie în toată țara”

Marcel Vela ministrul de Interne
Marcel Vela ministrul de Interne
13 ianuarie 2020, 11:51

„Am discutat, încă de ieri (duminică – n.red.), cu domnul general Iamandi (generalul de brigadă Dan Paul Iamandi, şeful IGSU), și astăzi (luni – n.red.) trimite Corpul de Control în județul Dolj, pentru a verifica aceste aspecte. Evident că această verificare se va extinde și la nivelul altor județe. Pentru că s-ar putea că această epidemie să fie în toată țară”, a spus ministrul de Interne.

Întrebat ce va face dacă se confirmă că peste 100 de angajați din unitate au diferite grade de rudenie între ele la ISU Dolj, Vela a răspuns: „O să vedeți!”.

Marcel Vela a anunțat, duminică, faptul că va trimite Corpul de Control la ISU Dolj pentru a afla dacă este adevărat că peste 100 de angajați din unitate au diferite grade de rudenie între ele și dacă se impun sancțiuni. Reprezentanții ISU spun că nu cunosc cifra exactă, însă este posibil să fie reală.

„Luni voi trimite Corpul de Control și la ISU la Dolj. În urma raportului, putem sesiza tot ce ține de o anchetă administrativă sau tot ce ține de Corpul de Control cu privire la aplicarea unor sancțiuni”, a spus ministrul de Interne Marcel Vela la Antena3.

La rândul său, Florea Constantin, inspector-șef ISU Oltenia al județului Dolj, a precizat că sunt multe situații în Inspectorat în care atât soțul, cât și soția lucrează în instituție.

„Cineva a pus o întrebare, iar IGSU a cerut un raport (în privința acestei situații, n.r.). Domnul ministru când a auzit, a zis că trimite Corpul de Control. Posibil să vină mâine, poimâine. Dacă vine, suntem aici şi-l aşteptăm. (…) Nu e o problemă. (…) Nu ştiam că e ăsta numărul de cadre, pentru că n-am avut o evidenţă. Păi dacă sunt soţ şi soţie, lucrează de15 ani, sunt cu şcoală militară, ce să le fac eu? Să-i duc să lucreze în alt judeţ?! Sunt multe situaţii de soţ-soţie. Unii lucrează împreună, alţii lucrează separat, pe alte activităţi, pe alte servicii (…) Grade de subordonare nu există în legătură directă”, a declarat col. Florea Constantin, inspector-șef ISU Oltenia al județului Dolj.

Acesta a precizat că nu știa că sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele, însă numărul este posibil să fie corect.

„Din câţi suntem încadraţi la toate subunităţile, în tot judeţul, sunt copii de cadre care au fost admişi la şcoală, au revenit după ce s-a terminat şcoala. Sunt în judeţ sau sunt şi în aceeaşi subunitate. Sigur că da. Din 2007-2008, când au fost încadrările, e posibil să fie, dar asta ştiu exact cei de la Resurse Umane. Nu ştiu dacă sunt o sută sau peste o sută de colegi care au copii sau fraţi sau alte legături de rudenie. Că alte legături nu ştiu cum le-au luat. Probabil sunt cu naşi, cu fini, cu moşi, nepoţi”, mai precizează sursa citată.

Precizările vin după ce, în spațiul public, a apărut informația potrivit căreia la ISU Dolj angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă