100 de persoane aduse în fața procurorilor DIICOT în dosarul traficanților de migranți. Angajate DGASPC Timiș, suspectate că ar fi intermediat scoaterea din țară a doi minori

28 februarie 2023, 18:18

Câteva sute de polițiști de frontieră, trupe speciale de la Jandarmerie, dar și polițiști de la Combaterea criminalității organizate din Timiș, Arad și Caraș-Severin au descins în casele celor suspectați că făceau parte din grupurile infracționale organizate. Au verificat și multe locații unde bănuiau că sunt cazați migranții. Au găsit și câteva zeci la o singură adresă din Timișoara.

Toți migranții găsiți au fost duși la sediul Poliției de frontieră pentru identificare.

Percheziții au făcut percheziții și la sediul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Mai multe angajate de acolo sunt suspectate că ar fi intermediat scoaterea din țară a doi minori migranți.

„Lucrăm îndeaproape cu Inspectoratul general pentru imigrări pentru identificarea rudelor și pentru reunirea familiilor”, a declarat purtătoarea de cuvânt de la DGASPC Timiş, Smaranda Marcu.

Aproximativ 100 de suspecți au ajuns în fața procurorilor DIICOT. Ei sunt acuzați de trafic de migranți, constituire de grup infracțional organizat și trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

40 de transporturi au fost interceptate de anchetatori numai anul trecut. Aproape 800 de migranți au fost opriți astfel să intre ilegal în țări din vestul Europei.

Chiar azi, în vama Nădlac II, au fost prinși 20 de cetățeni din Pakistan și India. Erau ascunși în compartimentul marfă al unui TIR condus de un cetățean român.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite