100 de autobuze noi în Capitală, până la sfârşitul anului. Acestea vor fi dotate cu aer condiționat și prize USB

22 noiembrie 2018, 14:22

„Încep cu cea mai bună veste pe care o putem da pentru Bucureşti, şi anume  ceea ce părea Fata Morgana – sosirea autobuzelor noi Euro 6, cele 400 care să reînnoiască parcul auto al Capitalei. Avem deja 40 de autobuze care au sosit în Bucureşti, iar până la sfârşitul anului vom avea încă 60”, a declarat Gabriela Firea.

„Este un proiect foarte important, pentru că în acest fel vom putea să ameliorăm şi noi traficul foarte greoi din Capitală, având mai multe mijloace de transport în comun: cele 400 de autobuze Euro 6, plus cele care se află în procedură de licitaţie în diferite faze, 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 400 de autobuze pe gaz natural comprimat. Vor intra în Bucureşti câte 40 în fiecare lună, deci în şapte, opt luni le vom avea pe toate în ţară, vor fi dotate la standarde de confort şi civilizaţie, vor avea toate GPS, fiecare călător va şti unde se află autobuzul, care este timpul de aşteptare în staţie. Toate sunt dotate cu aer condiţionat şi cu prize USB, astfel încât să poată fi încărcate telefoanele sau iPadurile în mijlocul de transport în comun”, a mai spus Primarul general al Capitalei.

Pentru cele 400 de autobuze, primăria a plătit 100 de milioane euro, plus TVA, iar anul viitor urmează să vină şi restul de 300.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite