100 de ani de la nașterea Regelui Mihai

Serie de evenimente în țară pentru a celebra o sută de ani de la nașterea Regelui Mihai. Un bust din bronz al fostului suveran a fost dezvelit la Iași.

26 Octombrie 2021, 17:52 (actualizat 26 Octombrie 2021, 18:46) Știrile TVR |
100 de ani de la nașterea Regelui Mihai
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Romfilatelia a introdus în circulaţie o emisiune de mărci poştale omagiale, iar o expoziţie inedită a fost inaugurată la Muzeul Băncii Naţionale a României. Și la Palatul Regal, Sala tronului a fost deschisă pentru vizitatori.

Bustul din bronz al Regelui Mihai dezvelit în Parcul Regina Maria din Iași îl reprezintă pe monarh la tinerețe şi este opera scultporului Alin Neacşu.

Romfilatelia l-a omagiat pe Regele Mihai printr-o emisiune de mărci poştale.

Arhivele Naţionale ale României, Familia Regală şi Muzeul Băncii Naționale au inaugurat o expoziţie inedită. Va fi deschisă timp de șase luni, la palatul BNR. Găsim aici obiecte personale, fotografii, documente inedite şi chiar semnătură Regelui Mihai de când a vizitat prima oară Banca Naţională, în 17 martie 1932. Avea doar 11 ani.

Multe documente inedite au fost culese într-un volum lansat de Arhivele Naţionale.

Un dar pentru cercetători şi istoricii, volumul prezintă documente preţioase care întregesc informaţiile de arhivă despre viaţa Regelui Mihai.

"100 de ani, ultimul rege" | Știrile TVR și Ora Regelui dedică programe speciale împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI