10 zile de frumusețe la Sibiu. Începe Festivalul Internațional de Teatru, cu mii de participanți din 75 de țări

23 iunie 2022, 18:46

Un spectacol cu drone si lasere, în ritmurile primei Rapsodii compuse de George Enescu, interpretată sub bagheta lui Sergiu Celibidache va deschide ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Teatru Sibiu.

Totul va fi proiectat şi pe un ecran uriaş în Piaţa Mare. Iar evenimentul este realizat în colaborare cu Televiziunea Română şi Radioul Public.

Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu: Frumusețe este tema si era important de mentionat acest lucru pentru că, după doi ani de pandemie, de închisoare, de rău, de urât, de însigurare, de tot ceea ce înseamnă depresie, de frică, de lipsă de dialog, am sperat cu toţii că vom putea să venim, să ne îmbrăţişăm şi să aducem braţe de frumuseţe.

Companii de dans din Israel, Spania, Germania, Franța sau Italia aduc la Sibiu unele dintre cele mai apreciate creații ale momentului la nivel mondial.

Şi în premieră, la FITS va fi o secțiune dedicată realității virtuale: spectacolul „TrioMix”, în regia lui Gigi Căciuleanu.

Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu: E, probabil, locul în care se întâmplă miracole, locul în care frumuseţea e la ea acasă şi unde viziunea primează în tot ceea ce face. Faţă de anul trecut, când am avut 600 de evenimente şi am plasat Sibiul pe locul 1 în lume între toate festivalurile, anul acesta avem 800 de evenimente în 80 de locaţii.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară între 24 iunie și 3 iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite