10 milioane de lei din parcări va încasa Primăria Capitalei anul acesta, anunţă viceprimarul Stelian Bujduveanu

Parcare. Mașini parcate locuri de parcare. Arhiva
Parcare. Mașini parcate locuri de parcare. Arhiva
12 decembrie 2022, 17:08

„Pentru prima dată în ultimii 30 de ani parcările aduc venituri pentru bugetul oraşului! Banii vor fi folosiţi pentru reparaţii trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului. Adică finanţare suplimentară pentru soluţii de mobilitate în Bucureşti”, explică viceprimarul în mesajul său.

Din 2023 va fi mărită şi redevenţa pentru operatorul parcărilor, a detaliat Stelian Bujduveanu: „Acum, aceasta este de doar 1% – mult prea mică în raport cu fluxul financiar generat din operarea serviciului public de parcări. Redevenţa pentru oraş va fi una mult mai mare, pentru că obiectivul principal este să creştem veniturile municipale, nu pe ale operatorului CMPB”.

Viceprimarul a mai anunțat că pe 22 decembrie, CGMB va aproba noile reglementări pentru parcare, inclusiv cea privind un tarif unic de 5 lei/oră: „Nou! preluat din dezbatere – după expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăţi noi sau pentru eliberarea locului de parcare. Abonament zilnic parcare de 25 lei. Abonament lunar parcare de 500 lei. Important! Riveranii vor plăti 50 lei lună şi vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei”.

Cei care vor parka neregulamentar vor fi sancționați de Poliţia Locală şi Brigada de Poliţie Rutieră.

„Direcţia de Transporturi din PMB şi Comisia Tehnică de Circulaţie vor implementa noi planuri de sistematizare a traficului prin: locuri de parcare noi în Centru; sensuri unice pe străzile din interiorul inelului central de circulaţie; benzi unice pentru transportul public. Lucrăm, zi de zi, pentru a creşte mobilitatea în Bucureşti! Eliberăm trotuare de maşini, creăm noi locuri de parcare şi sistematizăm circulaţia în zona centrală”, încheie mesajul său Stelian Bujduveanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă