10 mai – O zi fără pantofi, pentru a conştientiza valoarea lucrurilor simple

10 mai - O zi fără pantofi
10 mai - O zi fără pantofi
10 mai 2022, 08:09

Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii „Winnie-the-Pooh”: „- What day is it?, asked Pooh. – It’s today, squeaked Piglet. – My favorite day, said Pooh” (” – Ce zi este?, întrebă Pooh. – Este astăzi, guiţă Piglet. – Ziua mea favorită, spuse Pooh”).

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

O zi fără pantofi

O zi fără pantofi se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 10 mai. Această zi este dedicată oamenilor care trăiesc în condiţii precare, în sărăcie, fără electricitate sau îngrijire medicală. Există atât de multe lucruri a căror valoare nu o apreciem, mai cele pe care le considerăm simple şi nesimnificative, cum ar fi pantoful, însă ar trebui să ne simţim foarte norocoşi că le avem, scrie happydays365.org.

O zi fără pantofi (#OneDayWithoutShoesDay) a fost creată de compania californiană Toms Shoes pentru a încuraja oamenii să acorde mai multă atenţie numeroaselor probleme care pot apărea din cauza lipsei de încălţăminte în viaţa copiilor săraci. Această iniţiativă a luat naştere în 2006 când Blake Mycoskie, proprietarul Toms Shoes, a călătorit în Argentina şi a descoperit că lipsa pantofilor este o problemă în rândul copiilor, precum şi în alte state în curs de dezvoltare. Acesta a decis să îşi folosească compania de pantofi pentru a-i ajuta pe acei copii, în special pentru că lipsa de încălţăminte provoca abandonul şcolar şi creştea riscul ca aceştia să contracteze diferite infecţii.

Prin intermediul campaniei „one for one”, pentru fiecare pereche de pantofi vândută de compania sa, Mycoskie va oferi gratuit o nouă pereche de pantofi tinerilor fără încălţăminte din Argentina şi alte ţări în curs de dezvoltare. Primele 10.000 de perechi de pantofi gratuite au fost dăruite copiilor argentinieni în octombrie 2006.

Cel mai bun mod de a sărbători această zi este de a nu purta pantofi pentru o zi pentru a conştientiza importanţa lor în activităţile zilnice. O altă metodă de celebrare este de a achiziţiona o pereche de pantofi de la Toms astfel încât o altă pereche să poate fi donată. De asemenea, se poate dona din propria garderobă o pereche de pantofi către organizaţii al căror scop este să îi ajute pe cei nevoiaşi.

Ziua ”stai treaz toată noaptea”

Ziua ”stai treaz toată noaptea” a fost creată pentru a-i ajuta pe cei care nu lucrează noaptea să înţeleagă cât efort se depune pentru a munci noaptea. Pe lângă cadrele medicale care lucrează în ture de noapte, zeci de alte locuri de muncă necesită munca 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. În Statele Unite, se estimează că 26% din populaţie lucrează noaptea.

Această zi (#StayUpAllNightNight) este dedicată conştientizării problemelor care pot apărea din cauza lucrului pe timpul nopţii precum tulburări de somn, obezitate, oboseală, depresie, boli cardiovasculare, probleme de infertilitate.

Cel mai bun mod de a celebra această zi este tocmai să rămâi treaz toată noaptea pentru a vedea cât de dificil este doar să stai treaz pe tot parcursul nopţii. Pentru a fi mai distractiv, în această experienţă pot fi atraşi membri din familie şi prieteni, sugerează daysoftheyear.com.

 

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă