10 august, din nou în stradă. 20.000 de oameni au protestat în fața Guvernului

11 august 2019, 13:24

Momentul de vârf al mitingului a fost la ora 21, când protestarii au aprins lanternele telefoanelor și le-au îndreptat spre clădirea Guvernului. Dar oamenii au început să vină în piață de la orele amiezii. Câteva sute s-au adunat în fața Ministerului de Interne și au ajuns în Piața Victoriei după un marș prin centrul Capitalei.

Mulți dintre protestatari au participat și la mitingul diasporei din urmă cu un an și sunt nemulțumiți că ancheta privind violențele de atunci bate pasul pe loc. Și acum, ca și atunci, au cerut demisia Guvernului.

Protestatarii au improvizat un altar unde au aprins lumânări în memoria lui Ilie Gâzea, bătranul care a murit anul trecut la câteva zile după ce a inhalat gaze în Piața Victoriei, dar și pentru Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, cele două tinere despre care Gheorghe Dincă a declarat că le-a omorât.

În Piața Victoriei, alături de protestatari a venit și pianistul Davide Martelli, cunoscut pentru recitalurile sale în zone de conflict.

Protestul s-a încheiat aproape de miezul nopții, fără viloențe, deși nu au lipsit incidentele: câțiva agitatori au încercat să forțeze gardurile din fața Guvernului, iar mai mulți participanți au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei.

La Sibiu, în jur de 1500 de protestatari au mărșăluit prin oraș, în timp ce la Iași și Cluj-Napoca, aproape o mie s-au strâns în Piața Centrală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite