10 angajați de la Serviciul de Înmatriculări din Timișoara, propuși pentru arestare preventivă. Ei sunt suspectați de luare de mită

14 iunie 2021, 12:06

Din cei 10 agenți de poliție, doar unul a recunoscut că a primit „mici atenții”. Ceilalți 9 au negat vehement acuzațiile.

Cu toate acestea, procurorii au decis emiterea unor ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, ca atare cei 10 polițiști au fost transportați de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș la arestul IPJ Timiș, unde își vor petrece noaptea, iar mâine vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, agenții ar fi pretins mai multe sume de bani pentru a-și îndeplini, de fapt, atribuțiile de serviciu.

Nu vorbim despre sume de bani foarte mari – erau cuprinse între 20 și 100 de lei, însă adunate din ianuarie până mai 2021 rezultă un prejudiciu de aproape 100 de mii de lei.

Banii erau ceruți fie pentru înmatricularea unui vehicul fără programare, fie pentru înmatricularea mai multor vehicule la o singură programare.

Este vorba despre 384 de acte de luare de mită.

În urma acțiunii de luni dimineață, Serviciul de Înmatriculări a fost închis. Cei programați astăzi se pot prezenta începând de poimâine în orice zi pentru a-și rezolva problemele, însă trebuie să țină cont de ora la care au fost programați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite