10.000 de angajați de la Dacia Mioveni s-au întors la muncă. Și Ford Craiova reia treptat activitatea

Producția pe platforma Dacia de la Mioveni a fost reluată astazi în totalitate, după ce muncitorii au stat în șomaj tehnic începând cu 19 martie. Astăzi au revenit la muncă 10.000 de angajați din toate secțiile. Și tot de astăzi, la Ford Craiova reîncepe lucrul treptat, deocamdată într-o singură tură. Companiile dau asigurări că au luat cele mai stricte măsuri de siguranță pentru ca nimeni să nu se infecteze.

04 Mai 2020, 18:00 (actualizat 04 Mai 2020, 19:47) Știrile TVR |
10 mii de angajați Dacia s-au întors la lucru
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Primii muncitori s-au întors la uzina de autovehicule pe 21 aprilie. 400 de angajați au venit atunci la serviciu în regim de voluntariat.

Astăzi pe platformă au reînceput lucrul 10 mii de oameni. Angajații sunt aduși cu mijloace de transport puse la dispoziție de companie, iar măsurile de distanțare și de protecție încep chiar de la intrarea pe poarta fabricii.

Angajații au fost instruiți cu privire la măsurile luate și regulile care trebuie respectate.

Pe platforma industrială de la Dacia lucrează 14.000 de angajați, iar în momentul de față 4.000 se află în continuare în șomaj tehnic până la încetarea stării de urgență.

Și la uzina Ford din Craiova se reia gradual activitatea, mai întăi într-un singur schimb. Vor fi reorganizate zonele de lucru pentru a asigura respectarea instrucțiunilor privind distanțarea socială și revenirea treptată la muncă pentru a reduce fluxul de angajați.

Compania le va oferi salariaților echipamente de protecție personală și le va fi verificată temperatura. În zonele unde nu este posibilă distanțarea socială, vor fi obligatorii și vizierele.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 21°C
IASI 18°C 19°C
CLUJ 12°C 17°C
CONSTANTA 19°C 19°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI