1 milion de români suferă de astm. Bucureştenii îşi pot face spirometrii gratuite în Parcul Tineretului, pe 12 și 13 mai

4 mai 2018, 20:22

Cu ajutorul unei spirometrii, aflaţi în trei minute dacă suferiţi sau nu de astm. Investigaţia a arătat că plămânii acestei femei funcţionează doar la 60% din capacitate. Ia tratament de opt ani. Cu toate astea, uneori face crize de astm.

Nu poţi să respiri, o apăsare foarte grea pe piept şi nu ai aer. Cauţi de undeva să iei aer dar nu poţi să îl prinzi că nu poţi să respiri. Totul trebuie să fie foarte, foarte curat, foarte aerisit. E cam greu, mai ales în Bucureşti unde totul este plin de praf” – pacientă.

În fiecare săptămână, unul din cinci pacienţi cu astm sever suferă o criză atât de gravă, încât nu poate cere ajutorul.

Acarienii, mucegaiul sau soluţiile folosite la curăţenie pot duce la apariţia astmului bronşic. Expuşi suntem şi pe stradă din cauza poluării.

Cei mai expuşi sunt cei care locuiesc în apropierea intersecţiilor din marile oraşe.

Există soluţii pentru combaterea poluării. Doctorii spun că ar trebui interzise maşinile diesel, amenajate piste de biciclişti şi dezvoltat transportul public. În plus, pentru îmbunătăţirea calităţii aerului ar trebui să avem cât mai multe zone verzi în toate oraşele.

Bucureştenii îşi pot face spirometrii gratuite în Parcul Tineretului weekendul viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite