1 milion de pelerini, așteptați în Harghita, cu ocazia vizitei Papei Francisc

24 ianuarie 2019, 08:45

 

La nici două săptămâni de la anunţul oficial, majoritatea locurilor de cazare situate pe o rază de 60 de kilometri în jurul oraşului  Miercurea Ciuc sunt ocupate pentru vizita Papei Francisc.

Suveranul pontif va vizita Catedrala franciscană din Şumuleu-Ciuc, cel mai probabil în ziua de 1 iunie.

Autorităţile judeţului caută şi alte soluţii de cazare pentru pelerini şi turişti, cum ar fi folosirea clădirilor publice sau găzduirea oaspeţilor la familiile din zonă.

Consiliul Judeţean Harghita intenţionează să aloce Bisericii Romano-Catolice pentru buna desfăşurare a evenimentului un million de lei, dar aşteaptă sprijinul guvernelor României şi  Ungariei.

Unele surse estimează prezenţa la eveniment a un million de pelerini şi vizitatori, adică de trei ori populaţia judeţului Harghita.

Pelerinajul de Rusalii, unde participă, anual peste o sută de mii de persoane, se defăşoară lângă Miercurea Ciuc  şi are rădăcini în Evul Mediu.

În 1556, principele Ioan Sigismund a încercat să impună secuilor religia unitariană.

A fost învins în luptă în ziua de Rusalii, cu ajutorul rugăciunilor femeilor şi copiilor adăpostiţi în mănăstirea franciscană, unde s-au rugat la statuia făcătoare de minuni a  Fecioarei Maria.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite