1 Mai, păzit de la sol și din aer de polițiști, jandarmi și militari

1 mai 2020, 20:08

1 mai 2020 va intra, cu siguranţă, în istorie! Autostrada Soarelui a arătat ca o şosea de mare viteză, abandonată. Din loc în loc, câte o maşină, un tir sau un echipaj de poliţie.

Ceva neobişnuit, dacă ne gândim la imaginile din anii trecuţi, când autostrada era plină de maşini! De data această a fost păzită straşnic, aşa că, fără un motiv întemeiat, nimeni nu a putut să o străbată.

La intrările şi ieşirile de pe toate autostrăzile, dar în special de pe Autostrada Soarelui, poliţiştii au organizat numeroase filtre şi i-au oprit pe şoferi. A trebuit să se demonstreze urgenţa deplasării.

Imagini similare şi pe DN1, drumul spre munte. De obicei este un calvar, cu ambuteiaje şi nervi întinşi la maximum. Dacă în trecut poliţiştii erau ocupaţi să fluidizeze traficul, acum au avut timp să tragă pe dreapta aproape orice şofer.

Doar porţiunea de la ieşirea din Capitală, spre DN1, a fost puţin mai aglomerată, în prima parte a zilei.

36.000 de poliţişți, jandarmi şi militari sunt în aceste zile cu ochii în patru, pe toate drumurile, ca să-i descurajeze pe cei care încalcă regulile.

Controale se fac peste tot. Oamenii legii sunt hotărâţi să nu tolereze nicio abatere. Ordonanţele militare sunt încă în vigoare.

Cei care încalcă dispoziţiile autorităţilor riscă amenzi de ordinul zecilor de mii. Dacă regulile au fost respectate, o vor arăta statisticile, peste câteva zile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite