1 ianuarie, Concertul de Anul Nou de la Viena, în direct la TVR 1 şi TVR HD

1 ianuarie 2017, 09:20

TVR transmite în direct, an de an, Concertul de Anul Nou de la Viena, din sala Musikverein. Este transmis, în direct, în peste 90 de ţări.

Este o tradiţie care datează din 1939 ca Filarmonica din Viena să prezinte în prima zi a anului muzica familiei Strauss şi a contemporanilor săi.

În program sunt compoziţii ale lui Johann Strauss Tatăl, Johann Strauss Fiul, Josef Strauss, Franz Lehár, Èmile Waldteufel, Franz von Suppé, Carl Michael Ziehrer.

Anul acesta, evenimentul este desfăşurat sub bagheta dirijorului Gustavo Dudamel. Devine astfel cel mai tânăr dirijor care a condus Filarmonica din Viena în faimosul Concert de Anul Nou.

(w500) Gustavo Du

Gustavo Dudamel este director muzical şi artistic al Filarmonicii Los Angeles şi director muzical al Orchestrei Simfonice Simon Bolivar a Venezuelei.

Tânărul dirijor este des invitat al unora dintre cele mai faimoase instituţii muzicale. Anul acesta va susţine chiar un turneu european cu Filarmonica din Berlin.

Ca în fiecare an, transmisiunea din sala de concert va fi presărată cu scene de balet în interpretarea Baletului de Stat vienez.

Au fost filmate de această dată la Hermesvilla, Viena, descris de Impărăteasa Elizabeta a Austriei (Sisi) drept „palatul visurilor sale”. Coregrafia este asigurată de Renato Zanella.

E greu de obţinut un loc în sala Musikverein, la Concertul de Anul Nou. O persoană nu poate solicita mai mult de două bilete, iar acestea se trag la sorţi, pe internet. Şi costă peste sute de euro, fiecare.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite